Két kisfiút mentettek ki egy hajléktalantanyáról, miután a szüleik egyszerűen otthagyták őket - számolt be a brit Mirror.

A hároméves Andrej és a kétéves Makszim egy hetet töltött csavargók és részeg otthontalanok között a dél-ukrajnai Zaporizzsjában.

A hatóságok szerint a szülők "kicsit meg akartak szabadulni tőlük, hogy pihenhessenek."

Az esetről egy 42 éves hajléktalan, Szergej mesélt a helyi médiában, mivel végül ő bébiszitterkedett a fiúk felett.

"Egy fiatal pár jött és megkértek, hogy vigyázzak a gyerekeikre. A fiúk teljesen meztelenek voltak és mezítlábasak. A szüleik azt mondták, hogy elmennek egy boltba, hogy élelmiszert vegyenek, de majd 20 perc múlva jönnek. Aztán elmentek és soha többé nem jöttek vissza."

A következő héten a nincstelen közösség megosztotta kevéske élelmét a kicsikkel és rajtuk tartották a szemüket, nehogy bajuk essen.

Majd augusztus 26-án egy járókelő, Olena Tashevska véletlenül észrevette a gyermekeket a hajléktalanok között és értesítette a rendőrséget.

"Épp a szabadidőmet töltöttem és lementem a Dnyeper folyóra. Napozóhelyet kerestem, amikor a hobók táborába botlottam. Rémülten láttam, hogy két kisfiú feküdt ott a mocskos takarókon. Meztelenek voltak és extrém módon mocskosak. Azonnal hívtam a rendőrséget"

- emlékezett vissza a nő.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>