Budapest főpolgármestere szerint most szerencsések voltak a fővárosiak, de figyelmeztetett, hogy a jövőben egyre gyakoribbak lehetnek az ilyen események.


– kezdte sajtótájékozatóját szombat délután Karácsony Gergely főpolgármester, amit az árvízi védekezés egyik kiemelt helyszínán, a Batthyány téren tartott.

A főpolgármester elmondta, Kiemelte az elmúlt évek árvízvédelmi beruházásait, amelyek most is jól szerepeltek, de hozzátette, hogy a főváros árvízvédelme még korántsem tökéletes. A Fővárosi Önkormányzat európai uniós forrásokból folytatná a munkát a Római parton és Újpesten is.

Külön megemlítette a Fővárosi Vízművek szerepét, akik kulcsszerepet játszottak abban, hogy a budapestiek vízellátása zavartalan maradt. És a közösségi közlekedést is megdicsérte – nem volt rá panasz.

Karácsony szerintKöszönetet mondott az állami szolgáltatóknak, és megdicsérte a főváros lakóit is, akik kíváncsiságuk ellenére fegyelmezettek voltak és betartották a hatóságok utasításait.

Végül azzal zárta, hogy bár Budapest készen állt volna egy nagyobb árvízre is, most szerencsések voltunk. De figyelmeztetett, hogy a jövőben egyre gyakoribbak lehetnek az ilyen helyzetek, és erre fel kell készülni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!