Twitteren és Redditen is nagyot ment az a videó, amin egy amerikai kisfiú Minnesotából az iskola igazgatójától kölcsön kapott egy színtévesztőknek szükséges szemüveget.


Az öcsém súlyosan színtévesztő, ahogy az iskola igazgatója is. Amikor a színvakságról tanultak, az igazgató behozott egy szemüveget. Életében először látta a színeket, és teljesen elérzékenyült. Nézzétek meg!

- írta Ben Jones Twitteren.

My little brother is severely colorblind and so is his principle at school. While they were learning about colorblindness in class, his principle brought in some glasses that let him see color for the first time, and he was very emotional. Check it out: pic.twitter.com/LQhAND9RJq

- Ben Jones (@BenJones_5) 21 November 2019

Miután végigment az interneten a megindító videó, a fiú anyja elindított egy GoFundMe-oldalt is, hogy tudjanak venni a gyerekének egy saját pár szemüveget. A szükséges 350 dollár (~105 ezer forint) helyett, a gyűjtés jelenleg több mint 13 ezer dollárnál (~3,9 millió forint) tart.

A családot meglepte, mennyi segítség érkezett, és milyen sokakat hatott meg a jelenet. A fölös pénzt egy olyan szervezethez juttatják el, akik hasonló problémákkal küzdőknek is tudnak segíteni, hogy élvezhessék a színeket.

(Eonline)

Kiemelt: Twitter


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!