Ő a 20. amerikai, akin elvégezték a beavatkozást.


A 25 éves Mercedes és párja már kapcsolatuk kezdetekor tudták, hogy igencsak rizikós élet elé néznek. Mivel a férfi a hadseregnél dolgozott, és minden egyes nap az életét kockáztatta, aligha mertek közösen családot tervezni.

A srác végül felvetette feleségének a kriopezerválás ötletét. Az eljárás során a sperma egy részét lefagyasztják, és addig tárolják, míg a szülők készen állnak a családalapításra.

Mercedes 23 évesen még fiatalnak érezte magát a kérdéshez, ám szerelme úgy döntött, a biztonság kedvéért aláírja a beavatkozáshoz szükséges dokumentumokat. Az eljárás engedélyezése cseppet sem egyszerű, azonban szerencsére ma már van rá lehetőség Amerikában.

A férfi sajnálatos módon egy évvel később elhunyt autóbalesetben, így Mercedes magára maradt. A lány ekkor úgy döntött, felkeresi a kriopezerválás egyik legelismertebb orvosát, Dr. Cappy Rothmant, és elvégezteti vele a beavatkozást.

Rothman segítségével Mercedes valóban teherbe tudott esni, és férje halála után egy évvel egészséges kisfiúnak adott életet 2016 szeptemberében. Elmondása szerint a kisbaba megdöbbentően hasonlít egykori párjára, a személyiségét egy az egyben tőle örökölte. A lány arra buzdít mindenkit, hogy aki teheti, fagyasztassa le spermáját vagy petefészek szövetét, hiszen így egy esetleges tragédia, vagy meddőség esetén sem kell lemondani a gyermekvállalásról.

Forrás: BuzzFeed



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!