A hárommilliós országban nincs elég szálláshely a szurkolóknak. A FIFA szerint kényelmes és modern lesz a sátorszállás.


Apró területű, fehér sátrakban helyezhetik el a katari labdarúgó-világbajnokságra érkező szurkolók egy részét, írja a Metro. A vasárnap kezdődő torna előtt nem sokkal létrehozott szurkolói falura azért volt szükség, mert az országban nincs annyi hotel, hogy valamennyi vendéget el tudják szállásolni. Ami még szabad, annak pedig állítólag az egekbe szökött az ára.

A Doha közelében felhúzott 1000 darab minimalista, fehér sátorról készült videó kedden kezdett terjedni a Twitteren. A felvételen jól látszik, hogy

A meghökkentő látvány sokaknak a botrányos véget ért Fyre Fesztivált juttatta az eszébe. A 2017-ben a Bahamákra meghirdetett luxusbulin várták hasonló építményekkel a beköltözőket. Végül a botrányba fulladt eseményről a hatóságok menekítették ki az éhező és higiéniai problémákkal küzdő embereket. A fesztiválról nemrég a Netflix készített dokumentumfilmet.

Katar több mint egymillió turistára számít a november 20-án kezdődő világbajnokság alatt.

A legtöbben várhatóan november 24-28. között lesznek az országban, amikor a csoportkör utolsó meccsei miatt még minden válogatott versenyben lesz. A szálláshelyekért felelős igazgató szerint a fanatikusok többsége átlagosan hét éjszakát tölt majd az országban.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerint „egyedülálló élmény” lesz a szurkolói falu, mely lehetővé teszi a betekintést a külföldi szurkolóknak a katari kultúrába. A FIFA közleménye alapján az egymás tövébe épített sátrak „kényelmesen berendezett, modern vonásokkal” rendelkeznek.

A szurkolói faluról készült videót itt lehet megnézni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!