A katasztrófavédelem most azt közölte, hogy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel érkeztek ki a Belügyminisztériumhoz. A kérés az volt, hogy ne szirénázzanak, hogy a belügyminisztert ne zavarják meg.


"A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz 9 óra 58 perckor érkezett a bejelentést rögzítő adatlap a 112-es Hivásfogadó Központból, amelynek tartalma szerint a bejelentő jelezte, hogy a Belügyminisztérium homlokzatán, nyolc méter magasan egy homlokzati elem kimozdult, és kérte, hogy a helyszínre 13 óra körül a Belügyminiszter Úr zavarása nélkül vonuljanak ki."

– közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Mi is megírtuk, hogy Szemző Áron, a Momentum Pest megyei elnöke közölt egy képernyőfotót, amelyen az volt olvasható, hogy

Az rtl.hu megkérdezett a témában egy szakértőt, aki szerint hiteles a felvétel a katasztrófavédelem belső rendszeréből származó, úgynevezett riasztási adatlapról.

A katasztrófavédelem most azt közölte, hogy valóban volt ilyen kérés, de nem teljesítették:

A felderítés után magasból mentő tűzoltójárművet kértek a helyszínre, amely 10 óra 25 perckor érkezett meg. Megállapították, hogy az egyik első emeleti ablak tokozása lazult meg és fakerete lógott."

A káreseményt 11 óra 6 percre felszámolták, majd bevonultak a helyszínről. A rendőrség a József Attila utca forgalmát a beavatkozás idejére korlátozta. A BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság a hivatásos katasztrófavédelmi szerv jó hírnevének megsértése miatt a szükséges jogi lépéseket megteszi - írták még.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!