A független képviselő szerint mind a miniszterelnöknek, mind Ungárnak le kellene mondania egy normálisan működő demokráciában.


"A saját szememmel akartam látni és megmutatni azt az elképesztő luxust képviselő tengerparti villát Abbáziában (Opatija), ahol az Ungár család jóvoltából a miniszterelnök nyaralt" - kezdi bejegyzését Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Hadházy valóban elment az Ungár-villához, amely szerinte 2,2-3,5 milliárdot érhet a helyi árviszonyokat megvizsgálva.

"Természetesen nem a miniszterelnököt és nem Ungár Pétert akarom meggyőzni, hiszen mindketten pontosan értik, hogy mi itt a morális, hiteleségi és politikai probléma, csak éppen igyekeznek ezt nem tudomásul venni, és inkább felülkommunikálni. A miniszterelnöknek ez biztosan sikerülni fog, hiszen az ő kezében ott a teljes propagandagépezet. Annak hallgatására persze Ungár Péter is számíthat, és ebben a velejéig rohadt, következmények nélküli magyar politikai közegben arra is, hogy a Fidesz mindennapos aktuális botrányai feledtetik majd ezt a kis affért" - írja a képviselő.

Hadházy szerint mind a miniszterelnöknek, mind Ungárnak le kellene mondania egy normálisan működő demokráciában.

"Orbán természetesen azért, mert olyan vállalkozótól fogad el nagyértékű ajándékot, akinek az állam milliárdokat pumpált (és itt nem csak a Földművelésügyi Minisztérium átmeneti székhelyének bérléséről van szó, erről tegnap írtam részletesen.

Ezen felül egy propagandagépezet nélküli országban a miniszterelnöknek mennie kellene az álszentsége miatt is. Miközben állandóan arról papolnak, hogy a megszorításokból mindenkinek ki kell vennie a részét, és hogy ilyen helyzetben még csak nem is nyaralhat a kormány, ő titokban lubickol a tengerben, és az egész Adria egyik legdrágább nyaralójában élvezi az életet."

Az ellenzéki pártvezetőt sem kíméli:

"Ungár Péternek pedig azért kellene lemondania, mert teljesen hiteltelenné teszi őt az, hogy állítólagos ellenzéki pártvezetőként úgy áll szoros személyes kapcsolatban a miniszterelnökkel, hogy közben a tulajdonában álló cég üzletel a lator állammal, ő pedig ennek hasznából él vidáman."

"Majdnem elsikkadt az egyik legfontosabb részlet az ügy kapcsán. Amivel százszor inkább kéne foglalkozni: a lassan teljesen körbeépített és privatizált Balatonnal ellentétben Horvátországban a vízpart közös, nem zárhatják el az ilyen-olyan akárkik maguknak az emberek elől" - zárja a posztot Hadházy.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!