Összesen több mint nyolcmilliárd forint támogatás érkezett az elmúlt években beazonosíthatatlan forrásokból a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez.


Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki - írja a 24.hu.

A portál a hivatalos bírósági beszámolók alapján szedte össze, hogy pontosan mennyi beazonosíthatatlan forrás érkezett az elmúlt években a Civil Összefogás Fórumához (CÖF), a Megafonhoz, illetve néhány kisebb Facebook-oldalhoz.

A szervezet korábban mindössze annyit közölt, hogy közpénzt nem kapnak, támogatóik jobboldali üzletemberek.

A megafonos Filep "Kopasz Oszt" Dávidhoz köthető az Aktuális Média is, amely idén nyáron végelszámolás alá került. A cég az utóbbi két évben több mint 700 millió forint támogatáshoz jutott ismeretlen forrásból.

Mindeközben a CÖF mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az állami cégektől (például MVM, Szerencsejáték Zrt.) és a Fidesz alapítványától, a kötcsei találkozót is szervező Polgári Magyarországért Alapítványtól érkező támogatások mellett több mint 2 milliárd forintot kapott magánszemélyektől, akiknek a neve azonban nem derül ki a bíróságon leadott beszámolójukból.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!