A tavasszal megválasztott ellenzéki polgármester szerint ezzel csökkentik majd a mozgásterét pénzügyi kérdésekben. Végül a távozó fideszes városvezető nem is szavazott az általa benyújtott módosításról.


Mindent megszavazott a győri önkormányzati közgyűlés fideszes többsége, ami miatt demonstrációt szervezett a következő polgármester – derül ki a Telex beszámolójából. Mint korábban írtuk, Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért) többek között azért hívta tüntetni támogatót, mert a fideszes Dézsi Csaba András szerinte

  • 210 négyzetméteres „luxus frakcióiroda kialakítását akarja” a Polgármesteri Hivatalban, a Fidesz frakciója számára;
  • újabb 41 millióért rendelne egy harmadik szobrot is ugyanattól a szobrásztól, Lebó Ferenctől, aki így összesen már 171 milliónyi megrendelést kapna Dézsitől;
  • Pinnyéden annak ellenére minősíttetne belterületté telkeket, hogy már most sem elégséges a városrész ellátása közművekkel, Dézsi saját lakókörnyezetében pedig a beépíthetőségre vonatkozó szabályokon változtatna;
  • 30 milliós fejenkénti támogatást adna Dézsi egyes, Pintér által itt nem sorolt alapítványoknak és egyesületeknek, noha eddig összesen költött évi 15 milliót a város a civilek támogatására.

    Ezeket kíséri az önkormányzat szervezési és működési szabályzatának módosítása is, amivel a leendő polgármester szerint a pénzügyi kérdésekben csökkentik majd a jogköreit.

    írja a közgyűlésről a Telex. Az esemény az első pillanattól kezdve feszült hangulatban zajlott, a városházára érkező tiltakozó tömeg többször hangos bekiabálásokkal, tapssal szakította meg a napirendi pont tárgyalását. Hosszú percekig skandálták a városházán megjelent győriek Dézsinek címezve, hogy „Vond vissza!”

    A vitában elhangzott, hogy az utolsó pillanatban még úgy módosítottak a benyújtott anyagon, hogy állítólag nem maradt ideje sem átnézni azt a képviselőknek. „A tisztesség azt kívánná, hogy azok szerkesszék meg a szmsz-üket, akik dolgozni fognak benne” – érvelt Bárány István ellenzéki képviselő az előterjesztés ellen, majd a polgármesterhez fordult:

    Dézsi azt válaszolta, hogy „félrevezették az embereket, az alakuló közgyűlésen ugyanis újra meg kell majd vizsgálni az szmsz-t, az új polgármesternek pedig lehetősége van ezen változtatni”. Végül azonban mégis csak részben „adta a a nevét” Dézsi Csaba András az általa benyújtottakhoz:


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!