A koronavírus miatt bezártak a német bordélyházak, ráadásul a legtöbb európai ország lezárta a határait is, ezért több ezer külföldi prostituált lett egyik napról a másikra hajléktalan Németországban, írja a Reuters.

Ugyan a prostitúció közel két évtizede legális az országban, a többi nem létfontosságú üzlettel együtt az első között zárták be ezeket az intézményeket.

"A koronavírus egy igazi katasztrófa számomra"

- mondja egy Nicole nevű lengyel prostituált.

A Bochumban dolgozó nő arról is panaszkodik, hogy március közepe óta semmilyen bevétellel nem rendelkezik, és nem is tud sehol aludni. Korábban napi 90 eurót (33 ezer forint) fizetett a bordélynak szobáért, ahol dolgozott és egyben itt is élt. Amióta viszont bezárt az intézmény, azóta a bordély vezetőjénél tudja meghúzni magát.

hirdetés

A lengyel nő a többi szexmunkáshoz hasonlóan abban bízik, hogy a német kormány által kidolgozott mentőcsomagból nekik is jut valamennyi, tekintve hogy a prostik többsége egyéni vállalkozóként, teljesen legális körülmények között él a testéből.

A cikkben kitérnek arra is, hogy ennek ellenére is akad sok olyan nő, aki feketén dolgozott már a járvány előtt is, és ezt most sem adja fel. Ők és a kuncsaftjaik is hatalmas rizikót vállalnak egy-egy aktus kedvéért, hiszen óriási a kockázata a megfertőződésnek.

Becslések szerint 100 és 200 ezer között lehet a Németországban prostitúcióból élők száma. 80 százalékuk külföldi, és többnyire Kelet-Európából (Lengyelország, Bulgária, Románia, Ukrajna) származik.



hirdetés