Megrázó baleset sokkolta a Füsche Berlin kézilabdacsapatának szurkolóit: a nyáron Tatabányáról igazolt montenegrói válogatott szélső, Milos Vujovicot kerékpározás közben ütötte el egy teherautó. Az NB I 2018-19-es szezonjának gólkirálya súlyos sérülésekkel, de megúszta az esetet.


A baleset egy hete történt, a rendőrség szerint a 36 éves tehergépkocsi-vezető jobbra akart fordulni, amikor az egyenesen haladó játékost elgázolta.

"Csak egy negyed másodpercem volt reagálni, leugrottam a bringáról. Ha nem lennék sportoló, meghaltam volna. A lehető leghamarabb vissza akarok térni a pályára" - idézte a balszélsőt a Bz-berlin.de portál.

A kerékpárt a teherautó jobb első kereke ripityára törte, míg a kézilabdázó tüdeje sérült meg, illetve több bordája is eltört ezért kórházba vitték és az intenzív osztályon ápolták.

"Milosnak hihetetlen szerencséje volt" - jegyezte meg Bob Hanning ügyvezető igazgató.

Vasárnap elhagyta a kórházat, de most fel kell gyógyulnia a traumából is. Az még messze van, hogy az edzésre gondoljon. Ez a második születésnapja, örüljünk, hogy a balesetnek nem volt súlyosabb következményei.

A portál szerint ebben az évben már 14 kerékpáros halt meg Berlinben, ebből kilencen hasonló szituációban, kanyarodó teherautó kerekei alatt végezték.

Unser Neuzugang Milos Vujovic musste nach einem Verkehrsunfall im Krankenhaus behandelt werden! Foto: @MhuPictures Alle Infos: https://t.co/miHpdmBNWe #unserrevier #verkehrsunfall

- Füchse Berlin (@FuechseBerlin) August 24, 2020


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!