A színész egy videóban reagált, ebben többek között arról beszél, hogy bár valóban nagyon nyitott volt szexuálisan, de kapcsolatai mind közös megegyezésen alapultak.


Négy nő is szexuális erőszakkal, szexuális és érzelmi bántalmazással gyanúsítja Russell Brand brit komikust. De ezek mellett erőszakos és ragadozó természetéről szóló vádak is felmerültek - derült ki a Sunday Times és a Channel 4 közös vizsgálatából.

A színész egy pénteki videóban reagált a vádakra, ahol tagadta mindazt, amit ellene felhoztak. Közlése szerint valóban sok nővel volt szexuális kapcsolata, de ezek mind közös megegyezéssel jöttek létre.

Azt is megemlítette, hogy egy tévés csatornától és egy laptól kapott leveleket, melyek „agresszív támadások” sorozatáról szóltak. Eddig nem lehetett tudni, hogy ezek mit takartak. A színész videójával megelőzte a bejelentésre készülő műsort, és több mint 6 milliós követővel rendelkező csatornáján osztotta meg a saját álláspontját.

Többek között azt mondta a levelekről:

"Ezen elképesztő, szinte barokk körmondatokban leírt támadások sorozata között vannak olyan súlyos vádak is, amelyeket teljes mértékben visszautasítok. Ezek a vádak azokra az időkre vonatkoznak, amikor a mainstream média részese voltam, amikor folyamatosan újságokban szerepeltem és filmekben játszottam.

Már akkor is átlátható voltam, majdnem túlságosan is az, és most is az vagyok. És azt látni, hogy az átláthatóság valami bűnössé alakul, amit teljesen visszautasítok, arra késztet, hogy elgondolkodjak, »Van-e más célja ennek?«

Az eddig feltárt ügyek 2006 és 2013 között történtek, amikor Brand a BBC Radio 2, a Channel 4 műsorvezetője volt és több hollywoodi filmben is játszott.

A színész az utóbbi időben némileg kivonult a mainstream médiából. Letelepedett feleségével, Laura Gallacherrel, akivel 2017-ben házasodtak össze. Két közös gyermekük van és most várják a harmadikat - írja a starity.hu.

VIDEÓ: Russell Brand üzenete

Brand ügyét folyamatosan követi a Mirror.

A Sunday Times pedig szombaton közölt cikket róla. A beharangozó szerint a Channel 4 szombat este egy dokumentumfilmet vetít majd Russell Brand - A szemünk előtt (Russell Brand - In Plain Sight) címmel. Ebben azt állítják, hogy a színész 2006 és 2013 között több nőt inzultált. Köztük egy akkor 16 éves lányt. Egy másik nő pedig azt állítja, hogy a színész jogi lépésekkel fenyegette meg, ha szólni merészlne a bántalmazásáról. A harmadik nő állítása szerint a férfi a Los Angelesi lakásán megerőszakolta őt, ezt orvosi lelettel is igazolni tudja.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!