12 óra munka, 12 óra pihenés, mindez akár hónapokon keresztül, szélsőséges időjárási viszonyok között is.


Évi közel 100 ezer fontot (43,44 millió forint) kínálnak 12 hónapnyi munkáért egy brit álláshirdetésben. A munkakör betöltője akkor dolgozhat, amikor csak akar, ráadásul még egy kicsit utazhat is, írja a Mirror. A hirdetésben a skóciai Aberdeen közelében található tengeri fúrótoronyra keresnek munkatársakat.

Az állásinterjún jól teljesítőket 1-6 hónapra helyezik el földgáz és kőolaj kitermelésével, valamint mélytengeri fúrásokkal foglalkozó építményen. A 12 órás műszakért 367 fontos (159 40 forint) alapdíjat fizetnek. A munkavégzést követően 12 óra szabadidő jár a kollégáknak.

A szabadság ideje alatt napi 39 font (17 ezer forint) jár a dolgozóknak, valamint egy hét betegbiztosítást is fizetnek szükség esetén. A toborzócég szerint a munkához minden védőfelszerelést biztosítanak, a felvételt nyerők pedig maguk dönthetik el, hogy mikor akarnak munkába állni, mivel tetszőleges utazási időpontok közül tudnak választani.

A lap megjegyzi, hogy a tengeri fúrótornyokon végzett munkát a világ legveszélyesebb állásai között tartják számon. A teljes elszigeteltség, a szélsőséges időjárási viszonyok, és a berendezések órákon át tartó üzemeltetése lelkileg és fizikailag is megterhelő. Éppen ezért kínálnak jóval átlag feletti bért a munkát vállalóknak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!