Az ország fővárosától, Panamavárostól északra fekvő Nueva Esperanza börtönbe egy fehér macska próbált bejutni. Az állat testére rongyból kis tarisznyát erősítettek, melyet kábítószergyanús anyagokkal, a gyanú szerint kokainnal, crackkel és marihuánával tömtek tele - írja a France24.


A börtönben 1700 rabot tartanak fogva, a személyzet most azt próbálja kinyomozni, hogy közülük kihez érkezett volna a kábítószerekkel felszerelt négylábú. A kábítószerellenes ügyészség nyomozást indított az ügyben, a macskát egy állatmenhelyre küldik.

Andres Gutierrez, a panamai büntetés-végrehajtás feje azt nyilatkozta, nem ez volt az első ilyen eset, egyre gyakrabban fordul elő, hogy macskák segítségével próbáltak kábítószert becsempészni a börtönbe. A fogvatartottak étellel igyekeznek magukhoz csalogatni az állatokat, melyeknek a testére drogokat erősítenek kinti ismerőseik.

A 4,3 milliós Panamában nagyjából 18 ezer embert tartanak fogva 23, jellemzően túlzsúfolt börtönben. Az intézményekbe korábban már drónokkal, sőt, postagalambokkal is próbáltak már kábítószert bejuttatni.

(Kiemelt képünk illusztráció)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!