„A hosszú távú cél, hogy a lakosság számára is majd kinyíljon az időpontfoglalás lehetősége a szakrendelőkbe” – mondta el az államtitkár.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány átalakítaná a szakrendelési beutalók rendszerét. Jövő tavasztól a tervek szerint a nem beutalóköteles szakrendelésekre is a háziorvosok foglalhatnának időpontot a pácienseiknek.

Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos eljuttatta a Belügyminisztériumnak (BM) észrevételeit a háziorvosok nem beutalóköteles időpontfoglalásával kapcsolatban, amelyet a tárca elfogadott – erről Rétvári Bence, a minisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

„A rendelettervezet társadalmi egyeztetésének célja épp az, hogy akár az érintettek is elküldjék véleményüket” – fogalmazott a politikus.

A páciens továbbra is közvetlenül a járóbeteg-rendelő betegirányítási központjától kérhet időpontot – hangsúlyozta. Ugyanakkor a háziorvosoknak biztosítják annak lehetőségét, hogy a beteg állapotára tekintettel tudjanak közvetlenül időpontot foglalni a szakrendelőbe – szögezte le az államtitkár.

– tette hozzá.

Arra is kitért, hogy az online időpontfoglalási rendszer elindulása egyidejűleg valósul meg az elektronikus beutalók teljes körű használatával, ami az e-receptek bevezetése után „újabb jelentős mérföldkő” az egészségügy fejlesztésében.

„Hosszú távú cél, hogy a lakosság számára is majd kinyíljon az időpontfoglalás lehetősége a szakrendelőkbe” – olvasható a politikus közleményében.

A Szeretlek Magyarországnak dr. Késmárky András alapvetően jónak tartotta az ötletet, de szerinte a részleteket alaposan ki kell dolgozni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!