Azt mondta, hogy Novák Katalint és Szijjártó Pétert is meghívta a születésnapjára. Ők elmenni ugyan nem tudtak, de a meghívóra válaszként érkezett a köszöntésük.


Gáspár Győző megtörte a csendet a születésnapi köszöntései körül kialakult csetepatéban, a celeb Mandinernek adott interjújában reagált Dúró Dóra posztjára. A Mi Hazánk politikusa ugyanis korábban azt írta: „nem maradt a köztársasági elnöknek tartása, tekintélye” miután gratulált Győzikének az ötvenedik születésnapján.

A zenész-celeb a TV2 stúdiójában mutatta meg nemrég azt a két levelet, amit Szijjártó Péter külügyminiszter és Novák Katalin köztársasági elnök küldött neki születésnapja alkalmából.

– mondta akkor a műsorban Győző.

A hír sokaknál kiverte a biztosítékot, és erre a témára repült rá a Mi Hazánk politikusa is. Dúró Dóra a bejegyzésében többek között azt írta, hogy „a politikában minden cselekedetnek oka és szimbolikus üzenete van”, illetve, hogy „a Fidesz, szavazótáborának összetételét tudomásul véve, stratégiát váltott”.

„Az értelmiség ebben a társadalmi környezetben nem képes annyi szavazatot hozni a Fidesznek, amennyivel nyerni lehet. A celebek azokat a tömegeket szólítják meg, akiket az értelmiség nem tud, akikhez az értelmiség nem jut el – ezért önt el mindent a Fidesz mellett nyilatkozó celebek hada” - fejtette ki a Mi Hazánk elnökhelyettese. Szerinte Novák Katalin elnökként kiszolgálja a Fidesz pártpolitikai érdekeit

Az ügyben eddig Gáspár Győző nem szólalt meg, de most a Mandinernek adott interjújával megtörte a csendet. Azt is elmondta, hogy miért hallgatott eddig.

„Kíváncsi voltam, milyen hatása lesz Dúró Dóra tájékozatlan Facebook-bejegyzésének. De miután már az egyik lap az olvasóit is megszavaztatta, helyes-e, hogy Novák Katalin köztársasági elnök felköszöntött a születésnapomon, itt az ideje, hogy Dúró képviselő asszony felhevült Facebook-követőtábora is értesüljön a valóságról” - utalt Győző a Blikk szavazására, amiben a válaszadók 94 százaléka úgy vélte, nem volt helyes a köztársasági elnök gesztusa.

A celeb az ügy hátteréről azt mondta, hogy nagyra becsüli Novák Katalint és Szijjártó Pétert, és bár kevés esélyt látott rá, hogy eljönnek, azért meghívta őket a közel kétszáz fős szülinapi bulijára.

- mondta.

Ezután Győző közvetlenül Dúró Dórát megszólítva megkérdezte, hogy szerinte a két meghívottnak válaszra sem kellett volna méltatniuk őt?

„Ha meghívják egy születésnapra, akkor rá sem hederít? Válaszra sem méltatja?”

Győző szerint Dúró úgy rohant neki Novák Katalinnak – vagy inkább a falnak –, hogy nem is tudta a történet hátterét, és fontosabb volt neki, hogy hergelje a követőtáborát és jöjjenek a like-ok.

„Az pedig jellemző, hogy a koszos cigány, meg retkes cigány kifejezések ma is ott virítanak a hozzászólások között. Tudom, szólásszabadság van. Tudom, a Mi Hazánknak ez is belefér” - tette hozzá a celeb.

Dúro azon felvetésére, hogy a köztársasági elnök a szavazatokért köszöntötte fel, Győző azt mondta, hogy szerinte inkább a Mi Hazánknak kellene nagyon a szavazat, és ezért született a politikus posztja is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!