Vitézy Dávid ugyanakkor tagadta azt az állítást, hogy Magyar Péterrel megállapodott volna abban, hogy a Tisza Párt támogatná ő főpolgármester-helyettesként.


Három héttel ezelőtt Magyar Péter lakásán tartottak egyeztetést, amelyen Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke és Vitézy Dávid, volt főpolgármester-jelölt is részt vett – derül ki a 444.hu több forrásra hivatkozó jelentéséből. A megbeszélés központi témája egy koalíció létrehozása volt a Fővárosi Közgyűlésben.

Kovács Gergely megerősítette a lapnak, hogy valóban sor került egy ilyen találkozóra. A 444 információi szerint négy órán át tárgyaltak egy Tisza-LMP-Vitézy és MKKP alkotta koalícióról, amely 16 szavazatot hozna össze a közgyűlésben. A többséghez azonban még egy kulcsszereplőre lenne szükség – Karácsony Gergelyre, ha elfogadná az ajánlatot.

A lap

Vitézy felügyelete alá kerülnének a főváros legfontosabb cégei, köztük a BKV, a BKK és a Budapesti Közművek Zrt. A terv egy másik pontja, hogy nem támogatnák Kiss Ambrus újraválasztását, és megvonnák Karácsony azon jogát, hogy egyes döntéseket a közgyűlést megkerülve, saját hatáskörben hozzon meg.

– mondta a volt főpolgármester-jelölt.

Vitézy a 444-nek azt nyilatkozta, hogy a Magyar-tervről először tőlük hallott. Állítása szerint a találkozón nem jutottak el addig a pontig, hogy ezt a kérdést megvitassák. „Ez az egész kérdés nem tart itt” – tette hozzá.

Érdekesség, hogy Vitézy neve már korábban is felmerült főpolgármester-helyettesként. Múlt héten Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Spirit FM-en beszélt arról, hogy ha Karácsony Vitézyt javasolná a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén, a DK képviselői nem fogják támogatni a jelölést.

Októbertől egyébként gyökeres átalakulások várhatók a Fővárosi Közgyűlés és a fővárosi cégek vezető- és ellenőrző testületeiben is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!