Az Ehnaton fáraóról szóló opera dallamaira pakolják az emberek a homokzsákokat a BKV videójában. A lényeg: nem áll meg a metró a Batthyány-n pár napig.


Drámai hatásúnak szánt, de végül inkább a nyolcvanas évek kórházsorozatainak végefőcím zenéjét idéző dallamokra készített hősvideót arról a BKV, ahogy az árvíz miatt lezárták a Batthyány téri metrómegállót. Szerkesztőségünk egy másik tagja szerint a képek alá pakolt zenei aláfestés inkább a nyolcvans évek valamelyik alacsony költségvetésű kalandfilmjét idézte, ezt mindenki döntse el maga.

De bármennyire is meghökkentő és érthetetlen a zeneválasztás (eleve, miért kell alá zene?), a lényeg a képekben és a poszt szövegében rejlik:

– írják a hajnali 5 óra előtt néhány perccel közzétett bejegyzésben.

A poszt folytatása végképp értelmetlenné teszi a drámai zenei aláfestést:

A BKV megjegyzi, hogy a Batthyány téri megállónál összesen mintegy 100 méternyi homokzsák-gátat alakítottak ki a felszínen és az aluljáróban, hogy megakadályozzák a víz betörését. Hozzáteszik: a metróállomás speciális a Duna rendkívüli közelsége miatt, amit tovább nehezít, hogy a folyó és az alagutunk között nem a természetes termett talaj, hanem egy épített keretalagút húzódik, emiatt a téren gyakori a buzgárképződés. A területen 24 órás ügyeletet állítottak fel, folyamatosan ellenőrizik a környéket.

A képsorokhoz a leginkább andalító liftzenéhez hasonló dallamokat egyébként az Ehnaton című operából kölcsönözték, ami egy egyiptomi fáraóról szól. Aki szeretné átérezni a felvétel komolyságát és a munka egyébként megkérdőjelezhetetlen nehézségét, inkább némítsa le a felvételt. A többiek ne spóroljanak a hangerővel:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!