Csütörtöktől lezárják a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, ezért a szerelvények a Batthyány tér helyett csak a Margit híd budai hídfőjéig közlekednek majd.


Budapest felkészült az árhullám tetőzésére - írta szerda reggel Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

A főpolgármester szerint a szakemberek csütörtökre elkészülnek a földgáttal a Rómain, épül a mobilgát a Dagálynál és homokzsákokkal védik a Margitszigetet. Emellett biztosítják az ívóvízellátást, stabil a szennyvízelvezetés és a szennyvíztisztítás a városban, a közlekedésben pedig számos, gyakran kényelmetlen, de szükségszerű változás szolgálja a budapestiek biztonságát és az árvízi védekezést. A főpolgármester a bejegyzésben megköszönte a védekezésben résztvevők munkáját, illetve a budapestiek megértését.

- írta a városvezető.

A bejegyzéséből az is kiderül, hogy szerda reggel a BKV megkezdi a homokzsákok felhalmozását a Batthyány téri metróállomásnál,

Csütörtöktől lezárják a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, ezért a HÉV a Batthyány tér helyett csak a Margit híd budai hídfőjéig, a felszínen kialakított ideiglenes végállomásig jár.

A Budapest Közút Zrt. felkészült a Clark Ádám téri gyalogos és kerékpáros aluljáró lezárására, és csütörtöktől le kell zárni a Margitsziget Árpád híd felöli bejáróját is.

- zárta a bejegyzését Karácsony Gergely.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!