A külügy államtitkára azután borult ki, hogy Finnország is csatlakozott a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított eljáráshoz.


Kifakadt Finnországra Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, miután az északi ország csatlakozott az Európai Bizottság oldalán az Európai Unió bíróságán a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított eljáráshoz.

- mondta Menczer az M1-nek.

Az Európai Bizottság még tavaly decemberben nyújtott be az Európai Bírósághoz kötelezettségszegés megállapítása iránti keresetet a melegellenes magyar gyermekvédelmi törvény miatt, ehhez csatlakoztak most a finnek, miután múlt héten a magyar parlament zöld utat adott a finn NATO-tagságnak.

Menczer a svédek NATO-csatlakozásáról szóló, továbbra is halogatott szavazásról azt mondta, hogy a kölcsönös tisztelet talaján állva szeretnék folytatni a kétoldalú kapcsolatok építését, ezért

Ukrajna integrációjáról elmondta, hogy Magyarország azt sem az EU, sem a NATO esetében nem támogatja, mert 2015 óta folyamatosan elvették a magyar nemzeti közösség jogait, így csak ezek visszaadása után változhat meg a jelenlegi magyar álláspont.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!