A területen már több híres filmet és klipeket is készítettek.


Újra filmforgatás helyszíne lesz a Csákberény melletti „kopasz dombok” területe - tudta meg a Feol.hu. A lap információja szerint Steven Spielberg forgatja majd itt a Halo című sci-fi sorozatát.

A település mellett már ott állnak a kamionok, rakodógépek, vásznak, technikák, reflektorok. Erről egy videót is készítettek, a Feol.hu oldalán lehet megnézni.

A helyieknek ez már nem újdonság, hiszen több film is forgott itt korábban. Itt lett például ködös Albionná, azaz Britanniává a terület, és Az Isten óvja Britanniát! című vígjátékban Gérard Depardieu itt játszotta el negyedik alkalommal a testes gall Obélix szerepét.

2015-ben pedig lovas mongol harcosok jelentek meg a falu mellett, akkor éppen a Marco Poloról szóló sorozat készült itt. De forgattak itt már elefántokkal készülő reklámfilmet is, és több magyar zenész, együttes videoklipjét is.

A sci-fi sorozat alapja egyébként egy 2001-ben indult videójáték-széria, ami a háború köré épül, ami az emberiség és egy teokratikus felépítésű társadalomban élő idegen szövetség, a Covenant között zajlik. A Covenant egy már kihalt ősi civilizációt, a Forerunnereket tiszteli istenükként, akiknek kipusztulását a Flood nevű élősködő fajjal vívott harc okozta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!