A 64 éves nénire mosogatás közben támadt a piton Bangkokban, ami többször megmarta a lábát. A nő kiabálását órákkal később hallotta meg egy szomszéd.


Több mint két órán keresztül küzdött egy piton szorításával egy 64 éves nő Thaiföldön, írja a CNN. Arom éppen otthon mosogatott Bangkok külvárosában, amikor a kígyó többször megmarta a lábát. A támadást követően a piton gyorsan köré tekeredett, majd a nő a földre zuhant. Arom kétórányi küzdelem után sem tudott megszabadulni a kígyó szorításából.

A nő segítségért kiáltott, ám sokáig nem érkezett válasz. Végül egy szomszéd meghallotta a kétségbeesett kiáltásokat, és értesítette a rendőrséget. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, megdöbbenve látták, hogy a nő a földön feküdt, miközben a hatalmas kígyó szorosan köréje tekeredett.

A rendőrségi felvételek szerint Arom a padlón ült, míg a piton a dereka köré tekeredett. A mentőszolgálatnak fél órába telt, hogy kiszabadítsák a nőt, akit azonnal kórházba szállítottak további kezelésre. A kígyó közben sikeresen kereket oldott.

Thaiföldön körülbelül 250 kígyófaj él, köztük háromféle piton: a kockás piton, a szalagos tigrispiton és a vérpiton. Ezek nem mérgeskígyók, a zsákmányukat szorítással pusztítják el, megakadályozva a vér áramlását, majd ezt követően lenyelik a prédát.

A mostani eset nem egyedülálló: Thaiföldön évente több ezer embert marnak meg a kígyók. Az ország Nemzeti Egészségbiztonsági Hivatalának adatai szerint tavaly mintegy 12 ezer embert kezeltek ilyen támadások következtében, és huszonhatan haltak meg kígyómarások miatt.

Az Arom elleni támadás csupán néhány héttel követte azt az esetet, amikor egy piton herén harapott egy férfit a mosdóban. A férfi akkor csak egy vécékefének köszönhette az életét.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!