VItézy azon kijelentése fájt a volt főpolgármesternek, hogy külső nyomásra rúgta ki a BKK-tól. Vitézy áll a per elé, állítása szerint mindent bizonyítani tud.


Vitézy egy interjúban beszélt arról, hogy a 3-as metró ügyében a kezdetektől fogva azon az állásponton volt, hogy új metrókocsik beszerzésére van szükség, nem pedig a régi orosz szerelvények felújítására. Szerinte az elmozdításában ez játszott szerepet, nem pedig az, amiről Tarlós István beszélt, hogy megelégelte a kommunikációját és nem szeretett volna együtt dolgozni vele.

Bár Tarlós nem nevezte meg, mely kijelentéseit tekinti „valótlannak”, ami miatt „jogi lépéseket fontolgat”, de valószínűleg erről lehet szó.

A közlekedési szakember a volt főpolgármeter fenyegetésére így reagált:

Állok elébe! Minden mondatomat, amit Rónai Egonnál csütörtökön az Indexen vagy korábban másutt elmondtam, alá tudom támasztani és alá is fogom. Fenntartom: az orosz metrófelújítás ügyét a két pártpolitikai oldal közösen söpörte a szőnyeg alá. A beszerzés miatti felelősség megkérdőjelezhetetlenül a Karácsony Gergely által díszpolgárként elismert Tarlós István időszakára esik. Ugyanakkor, az elmúlt 5 évben sem volt semmilyen valós vizsgálat, sőt, miközben börtönt ígért a szerződés aláíróinak Karácsony Gergely az előző főpolgármesteri kampányban, a BKV vezetője máig ugyanaz, mint aki az oroszokkal aláírta a szerződést. A közbeszerzés dokumentumai máig titkosak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!