Alig pár hónapja tartott a kapcsolatuk, amikor a férfi gyakorlatilag elzárta a külvilágtól a nőt: beszögelte az ajtókat, elvette a telefonját, és naponta kényszerítette, hogy nyugtatókat vegyen be.


„Mintha az ördög nézett volna rám” – mondta Anett üres tekintettel, miközben mesél az elmúlt hónapok borzalmairól, számolt be róla a Blikk. Arcán a lila folt és testén a zúzódások a megélt rémségekről árulkodnak. Mindezt a kedvese tette vele, aki először elbűvölő modorával hódította meg, majd módszeresen tette tönkre a 27 éves nő lelkét.

„Tavaly év végén jöttünk össze, de már jó ideje ismertük egymást, csak nekem közben volt egy párkapcsolatom. Miután annak vége lett, egyik nap rám írt a Facebookon és januárban össze is költöztünk”

– kezd a történetbe Anett.

A rendőrök nemrég fogták el a férfit, aki hónapokon át börtönben tartotta Anettet:

A külvilág halk szavú, kedves embernek ismerte, de a valóság idén nyáron vált rémálommá, amikor a férfi azzal vádolta Anettet, hogy a képeit látta egy szexoldalon.

– meséli a nő.

Nyáron a kínzások mindennapossá váltak: szinte nem telt el úgy nap, hogy a férfi ne verte volna meg Anettet. A fiatal nő eleinte próbált erős maradni, de mint mondja, a folyamatos terror alatt a lélek hamar megtörik. Amikor a férfi újra és újra számon kérte, hogy vallja be, ő van a képeken, Anett végül kétségbeesésében beismerte.

– emlékezett a megkínzott nő, de a gyötrelmek ezek után sem maradtak abba. A férfi nemhogy a házból, de a szobából sem engedte ki Anettet. Ha ki szeretett volna menni a mellékhelyiségbe, azt sem tehette meg, volt az ágya alatt egy vödör, azt kellett erre a célra használnia. Ha pedig nagy ritkán mégis kiléphetett a szobából, a férfi ott volt a sarkában, közben pedig bármikor dönthetett úgy, hogy eljár a keze. Vagy még rosszabb.

– eleveníti fel a rettenetet a megkínzott áldozat.

Anett lelke és akarata apránként felmorzsolódott. Először még próbálta elhitetni magával, hogy a verés egyszeri eset volt. Hiszen a párja bocsánatot kért és megígérte, hogy nem fordul elő többet – sokkal egyszerűbb volt ebben hinni, mint megpróbálni kilépni a kapcsolatból. A férfi pontosan tudta, hogyan manipulálja: nem tiltotta el teljesen a családjától, néha engedte, hogy felhívja az édesanyját, de persze egyetlen rossz szót sem szólhatott.

Utólag már látja, hogy voltak figyelmeztető jelek, de a férfi olyan lassan és apránként építette fel a terror légkörét, hogy szinte észre sem vette, milyen pokolban él. Most már maga sem érti, de valahogy függőséget alakított ki közte és kínzója között.

Anett végül szökési tervet kezdett szőni. Tudta, hogy a férfit hamarosan kórházi felülvizsgálatra várják, és abban is biztos volt, hogy nem hagyja majd egyedül otthon – magával viszi az orvoshoz. Úgy érezte, ennél jobb alkalom talán sosem lesz, hogy megszökjön. Amíg a férfi a vizsgálóban volt, ő a recepciósnál próbált segítséget kérni.

„Erre ő azt mondta, hogy rejtőzzek el a vécében, aminek zárható az ajtaja. Bezárkóztam, abban bíztam, hogy a párom majd az utcán fog keresni, de amikor kinyitottam az ajtót, ott állt előttem.”

A recepciós közben már értesítette a rendőröket, akik hamarosan őrizetbe vették a férfit. Anett most azt mondja, nem akar rosszat neki. Csak annyit kíván, hogy érezze át azt, amit vele tett.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!