A mentős nem ismerte el a bűnösségét a bíróságon, de a 24 évesen elhunyt fiú édesanyjának elmondta, hogy teljes szívéből sajnálja a történteket.


A bíróságon nyilvánított részvétet a fiát elvesztő édesanyának az a mentősofőr, aki miatt két éve meghalt egy fiatal motoros - számolt be róla a Blikk.

A tragédia 2021 márciusában történt Erzsébetvárosban, Budapesten. A mentős a Népszínház utcába igyekezett egy császármetszésre váró koronavírus-fertőzött kismamához, aki a beavatkozás előtt megszökött a kórházból.

A mentőst halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolták meg, mivel a vádirat szerint úgy haladt át a piros lámpán, hogy nem győzödött meg kellő mértékben arról, hogy a neki balról érkező összes jármű biztosítja-e számára az akadálytalan továbbhaladást - ez ugyanis a KRESZ szerint kötelessége lett volna.

Az ügy előkészítő ülését péntek reggel tartották a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol a mentős azt mondta, nem igaz, hogy nem győzödött meg mindenről. Az ügyészség szerint a mentőautó 60 km/h-val mehetett, amikor a baleset történt, de a férfi azt állítja, hogy minden kereszteződésen úgy hajtanak át, hogy 30-40 km/h-ra lelassítanak.

- mondta a mentős a Blikknek a tárgyalást követően.

Mivel nem ismerte el a bűnösségét, a tárgyalássorozat szeptemberben folytatódik. A férfi a tragikus baleset után fél évig még dolgozhatott, ezután vették el a jogosítványát, amit 10 hónap után kapott vissza. Most egy betonmixer sofőrje, de nagyon szeretne visszatérni a mentőzéshez, mert számára ez nem egy munka, hanem hivatás. Az is kiderült, hogy 19 éves korában ő is részese volt egy balesetnek, amikor frontálisan belehajtottak a kocsijába, a karambol után újra kellett tanulnia járni.

A férfi a bíróságon a 24 évesen elhunyt fiatal édesanyjához is beszélt néhány szót:

Az édesanya zokogva hallgatta végig a szavait, amelyek nem enyhítettek a fájdalmán.

- mondta a Blikknek az ülés után.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!