A leszállás akkora kihívást jelent, hogy még ezek a tökéletesen felkészült pilóták is csak kifogástalan időjárási és látási körülmények között próbálkoznak meg vele.


A bhutáni Paro repülőtéren történő landolás az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat a pilóták számára, ezért mindössze 24 embernek van engedélye arra, hogy itt landoljon - írja a LADBible.

A nehézséget elsősorban az adja, hogy a repülőtér földrajzi elhelyezkedése miatt a leszállás során a pilóták itt nem használhatják a megközelítés megkönnyítéséhez jellemzően rendelkezésre álló technológiát.

A legtöbb repülőtéren két eszközzel könnyítik meg a leszállást, ezek közlik a gép vízszintes helyzetét a kifutópályához képest, illetve hogy a gép milyen messze van a kifutópálya felett.

Emellett a kifutópálya is kifejezetten rövidnek számít ahhoz képest, hogy mennyivel a tengerszint felett található, ráadásul az utolsó kanyar a megközelítés során nagyjából 30 másodperccel azelőtt történik, hogy a kerekek elérnék az aszfaltot.

A leszállás akkora kihívást jelent, hogy a tökéletesen felkészült pilóták is csak tökéletes időjárási és látási körülmények között próbálkoznak meg vele, tehát nincs például éjszakai landolás sem.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!