Váratlan közjáték történt kedden a Fővárosi Törvényszéken, a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán. Portik Tamás fia egy rövid szóváltást követően kávét öntött a bíró arcába. Végül rendőrök vitték el.


Nem a tervek szerint kezdődött a Fenyő-gyilkosság tárgyalása kedden a Fővárosi Törvényszéken. A másodrendű vádlott, Portik Tamás fia Póta Péter tanácselnök útjába állt, majd rövid szóváltást követően kávét öntött a bíró arcába. Végül több rendőr vitte el a helyszínről a magáról megfeledkező férfit. Az egyenruhások hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.

A tárgyalás előtt a per során szinte folyamatosan ügyvédet váltó Portik Tamás ismét kifogást emelt a védője személye ellen. Azt mondta, komoly érdekellentét van Vincze Tamás ügyvéd és közte. Vincze korábban hónapokon át képviselte Portikot az ügy tárgyalása alatt. Portik azt is hozzátette: szerint a bíró elfogult, ezért nem vezetheti többet a tárgyalást.

Az Index helyszíni beszámolója szerint Póta Péter röviden kifejtette, hogy nem tartja magát elfogultnak. Ezt követően az ügyészség képviselője beszélt arról, hogy Portik már egy éve visszaél az ügyvédi meghatalmazásokkal. Az ügyészség szerint Portik folyamatosan késlelteti a határozathozatalt. Vincze Tamás ügyvéd annyit mondott: nem lehetséges, hogy folyamatosan képviselje Portik Tamást, olyan nagy a bizalomvesztés kettejük között.

A bíró végül elutasította Vincze Tamás indítványát, hogy mentsék fel Portik Tamás képviselése alól. Vincze Tamás és Portik Tamás fellebbezett, majd Vincze közölte, hogy nem kezdi meg a védői beszédet. Az Ügyészség úgy döntött, ha nem lesz védőbeszéd, akkor utolsó szó jogán történő megszólalással folytatódik az ügy.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én lőtték agyon a fővárosban. Az elkövetéssel Joseph Rohácsot, a bérgyilkos megbízásával Portik Tamást vádolták meg, míg Portik felbujtójaként a Nap tévé korábbi tulajdonosa, Gyárfás Tamás áll a törvényszék előtt. A vádlottak mindent tagadnak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!