Norvégia 28-23-ra legyőzte Németországot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Pozsonyban.

Jó védekezéssel és Johannes Bitternek köszönhetően remek kapusteljesítménnyel kezdtek a sérülés és betegség miatt 16 játékosukat nélkülöző németek.

Kapcsolódó

A spanyol kézisek már azt hitték, túl korán örültek, de az oroszok kihagyták az időntúli hetest

Az első félidőben csak hat gólt szerző lengyelek nagy zakót kaptak az Eb-n a svédektől.

A másik kapu előtt több lehetőségüket is elrontották, így ellenfelük a 19. percben - első alkalommal - átvette a vezetést. A szünetig hátralévő időben ismét jól tartotta magát a német csapat, amely egy félidő végén 14-12-es hátrányban volt. A norvégok a második felvonásban eredményesebb támadójátékkal és hatékonyabb védekezéssel apránként növelték előnyüket, a meccs háromnegyedénél már 22-17 volt az állás a javukra, és végül a várt magabiztossággal, öt góllal győztek, írja tudósításában az MTI.

A Pick Szeged norvég jobbátlövője, Kent Robin Tönnesen öt lövésből csak egyszer talált be. A mezőny legeredményesebb játékosa Erik Thorsteinsen Toft volt hét találattal, így megválasztották a meccs legjobbjának.

Akkor sem beszéltünk az elődöntőről, mielőtt a játékosaink karanténba kerültek volna. Most pedig végképp nem. Ilyen körülmények között nem nyerhetünk a topcsapatok ellen, ugyanakkor fontos mérkőzés volt ez is a csapatom és a játékosaim számára. A további mérkőzéseinken is mindent beleadunk, remélem, addigra páran már negatív teszteredményekkel térnek vissza

- nyilatkozta Alfred Gíslason, a német válogatott szövetségi kapitánya.

A mérkőzés összefoglalója:

Németország részéről hangzott el olyan nyilatkozat az Eb előtt, hogy örülnek annak, hogy nem Magyarországon kell játszaniuk a mérkőzéseiket (a csoportkörben és a középdöntőben is Pozsonyban lépnek pályára), kritizálták ugyanis, hogy a magyar helyszíneken telt házas mérkőzéseket lehet rendezni, miközben több válogatott is arra panaszkodott, hogy a szállásukon nincsenek elkülönítve a többi vendégtől. Bár a németek hoteljében külön szinten voltak elszállásolva a játékosok, így is 12 kézilabdázó került karanténba, akartak meccset is halasztani, de az EHF nem járult hozzá.

Középdöntő, 2. forduló, II. csoport

Norvégia-Németország 28-23 (14-12)
Svédország-Lengyelország 28-18 (14-6)
Spanyolország-Orosz csapat 26-25 (12-11)

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Norvégia 4 (92-77), 3. Svédország 4 (85-73), 4. Németország 2 (76-80), 5. Orosz csapat 2 (71-77), 6. Lengyelország 0

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!