Az adóhatóság szerint ők a magyar és az uniós jogszabályoknak megfelelően végzik a tevékenységüket. Iványiek esetében kiemelten méltányosan jártak el.


Ahogy arról beszámoltunk, rendkívüli közleményt adott ki Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), amiben arra hívták fel a figyelmet, hogy nagyon szorult anyagi helyzetbe kerültek az alapnormatívájuk megszüntetése miatt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményben reagált a kiáltványra, amelyben kijelentik, hogy a NAV a tevékenységét a magyar és uniós jogszabályoknak megfelelően, azok alapján végzi. Az adóhatóság kizárólag törvényben rögzített esetben utasítható, mely körbe nem tartozik bele konkrét adózó, így a MET adótartozásával kapcsolatos eljárás. A NAV-nak nincs olyan feladata, hogy közfeladat ellátására normatívát fizessen, ennélfogva ilyen kifizetést nem tud „drasztikusan csökkenteni” vagy megszüntetni.

"Ha egy munkáltató a saját alkalmazottai fizetéséből levont járulékokat nem vallja be az adóhatóságnak, és az állami költségvetés elől így eltitkolt összeget nem fizeti meg, akkor az alkalmazott a pénzbeni egészségbiztosítási ellátásoktól elesik” - írják.

„Ha valakinek vélt vagy akár valós követelése van az Állammal szemben, akkor azzal nem csökkentheti az adó- vagy járulékfizetési kötelezettségét, különösen úgy nem, hogy a dolgozói bruttó béréből levont társadalombiztosítási járulékot a sajátjaként kezeli, így kárt okozva az alkalmazottainak és azok családtagjainak.

- zárul a közlemény.

(via 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!