Robbanás történt csütörtökön a Srí Lanka-i fővárostól, Colombótól 40 kilométerre keletre lévő Pugodában, de nem voltak áldozatok - közölte a helyi rendőrség szóvivője.

A robbanást a törvényszék épülete mögött lévő szabad földterület térségéből észlelték. A szóvivő elmondta azt is, hogy kivizsgálják a történteket. Hozzátette: nem irányított robbantás történt, ahogy az elmúlt napok öngyilkos merényleteiben. A szigetországban feszült a biztonsági helyzet, húsvétvasárnap merényletsorozatot követtek el Srí Lanka-i templomok és szállodák ellen. A támadásokban legkevesebb 359 ember meghalt, és mintegy ötszázan megsebesültek.

Colombo, 2019. április 21. Az egyik áldozat letakart holtteste Srí Lanka fõvárosában, ahol robbantásos merényleteket követtek el templomok és szállodák ellen 2019. április 21-én, húsvétvasárnap. A merényletekben elhunytak száma 207-re emelkedett, és több mint 450-en megsebesültek. MTI/EPA/M.A.Pushpa Kumara

Srí Lanka-i terror: tudtak róla, nem tettek semmit

A hírszerzés vezetői szándékosan tartottak vissza információkat.

A rendőrség újabb 16 embert tartóztatott le - így már 76-an vannak őrizetben a merényletek miatt -, és több járművet is lefoglalt. Az országba érkeztek az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is, hogy segítsenek a nyomozásban. Az egykori iraki és szíriai területeit elveszítő Iszlám Állam vállalta a támadások elkövetését, de a Srí Lanka-i hatóságok továbbra sem biztosak abban, hogy a dzsihadista szervezetnek köze van a merénylethez, és két kevéssé ismert helyi szélsőséges muszlim csoportot gyanúsítanak.

kiemelt kép: mti


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!