A hozzá közel állók szerint állítólag LSD-t, extasyt, kokaint és pszichedelikus gombákat is fogyasztott. Marihuána és ketamin használatáról korábban ő is beszélt.


Elon Musk többféle kábítószert is használhat rendszeresen – ezt tudta meg a The Wall Street Journal a techmilliárdos közvetlen környezetétől.

Muskról a legismertebb, kábítószerrel kapcsolatos felvétel 2018-ban készült, amikor Joe Rogan podcastműsorában gyújtott rá egy füves cigire, ami az USA legtöbb tagállamában nem számít legálisnak. A Tesla részvényei akkor zuhanni kezdtek, Musknak pedig magyarázkodnia kellett arról, hogy nem él kábítószerekkel.

Ennek ellenére sokszor felreppentek a hírek, hogy a világ (ismét) leggazdagabb embere nem csak legális, de illegális szereket is használ. Ezzel magyarázzák egyes érdekes, félre- vagy olykor egyáltalán nem érthető posztjait az általa birtokolt X-en (korábban Twitter).

A WSJ szerint kollégái a SpaceX-nél és az X-nél aggódnak, hogy Musk függősége nemcsak rá, hanem gigantikus méretű cégeire is hatással lesz.

Azt maga a milliárdos is elismerte, hogy orvosai ketamint írtak fel neki. (Ez az a szer, ami legtóbb Matthew Perry halálának okozójaként lett ismert.)

A Muskhoz közel álló személyek azt mondták a WSJ-nek, hogy az 52 éves üzletember rendszeresen fogyaszt kábítószereket, legfőképp ketamint. Szerintük Musk először 2017-ben egy vállalati rendezvényen viselkedett furcsán, amikor a SpaceX Big Falcon Rocket-jéről beszélt. Sokat késett, beszéde alig volt érthető, a szerkezetet pedig állítólag többször Big Fuckin' Rocketnak (Kibaszott Nagy Rakétának) nevezte a nyilvánosság előtt.

A vádakat egyébként mind ügyvédje, mind maga Musk többször cáfolta.

(WSJ, Index)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!