Orbán Viktor ma interjút adott a Kossuth Rádiónak, ahol többek közt állította, hogy ő már novemberben látta, hogy nagy baj lesz.

Kapcsolódó

Orbán: Láttam már novemberben, hogy nagy baj lesz

A miniszterelnök kivételesen vasárnap adott interjút a Kossuth rádiónak, és elmondta, hogy a később regisztráló időseket előre veszik a sorban, de egyébként a magyar egészségügy megvan.

Nem az a gond, hogy okosnak tetteti magát, hanem, hogy hülyének néz mindenkit

- így reagált Gyurcsány Ferenc a Facebook-on.

A Jobbik szerint van "valami szomorú abban, és sajnos meglehetősen jól megmutatja a magyar demokrácia helyzetét, hogy Orbán Viktor most már sportot csinál abból, hogy minden héten mond valami olyat, amiért tőlünk nyugatra már egy is elegendő lenne az azonnali lemondáshoz." Most -teszik hozzá - például azt találta mondani, hogy ő már novemberben látta, hogy nagy baj lesz. A közlemény szerint "mindezt azok után, hogy nemrég még azzal a badarsággal kampányolt, hogy a nemzeti konzultáció alapján a magyar emberek dönthetnek a nyitásról, meg hogy mi támadunk, a vírus pedig védekezik, és persze egy hétvége alatt beoltják a teljes magyar lakosságot. Most meg azt mondja, hogy ő már novemberben látta, hogy nagy baj lesz. Orbánnak az ilyen, ép ésszel felfoghatatlan ellentmondásait csak olyan ember képes értelmezni, aki ismeri a Napóleon-komplexus, illetve a megalománia és cezarománia kórképeit."

Fekete-Győr András is reagált az interjúra: szerinte "elképesztő, hogyan próbálnak hazugsággal és propagandával újraírni akár néhány hónapos eseményeket is", Orbán pedig teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal. A Momentum elnöke szerint "ezért a hazugságsorozatért felesleges volt bepótolni az elmaradt pénteki propagandainterjút" Megjegyezte: "a kormány februárban még arra hivatkozva utasította vissza az EU által biztosított Moderna-vakcinák jó részét, hogy az "túl drága". Ehhez képest Orbán Viktor a mai rádióinterjújában a többszörös áron vásárolt kínai vakcinaszerződésekről már azt volt képes mondani, hogy nem baj, ha drága, mert hát vakcináért bármennyit hajlandóak vagyunk fizetni…"

Az MSZP-s Ujhelyi István szerint Orbán interjúja tele van hazugságokkal. " Orbán Viktor megint azt állította, hogy a baloldal oltásellenes.Ez ismét egy ordas nagy hazugság, mindannyian többször is buzdítottunk a regisztrációra és az oltásra. Ugyanakkor nem fogjuk elhallgatni a nyilvánvaló kormányzati alkalmatlanságot és a beszerzéseket övező, gyomorforgató lopásokat sem."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!