Amennyiben a Gazdasági Versenyhivatal is rábólint, akkor Mészáros Lőrinc cégbirodalma bekebelezheti a többek között a TV2-csoport hirdetési felületeit is értékesítő Atmediát. A portál szerint a tranzakcióval elindulhat egy olyan folyamat, amely tisztázza a TV2-csoport eddig zavaros tulajdonosi viszonyait.


Amennyiben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is rábólint, Mészáros Lőrinc cégbirodalma bekebelezi a TV2-csoport, a közmédia, a Hír TV és az ATV hirdetési felületeit is értékesítő Atmediát – írja a G7.

A cikkben részletesen végigveszik a TV2 kormánypárti megszerzésének történetét, a televízió legalább négyszer váltott tulajdonost, mióta a Fidesz úgy döntött, hogy a párt közelébe kerüljön.

Az egész birodalom köré egy bonyolult céghálót építettek, aminek végén 2019 közepe óta Vida József volt Takarékbank-vezér és üzlettársai állnak, illetve egy bizalmi vagyonkezelő, az Abraham Goldmann Zrt., amin keresztül birtokolják a médiabirodalom nagy részét. Ezek a bizalmi vagyonkezelők mások vagyonát veszik a nevükre, és azokat mozgatják.

A portál szerint a háttérben mindig felbukkant valamilyen módon Mészáros Lőrinc. Az Opus Nyrt. például a Mészáros és Mészáros Kft-n keresztül fektetett pénzt a Abraham Goldmann-be bő 365 millió forintot, tavaly pedig már közel 1,8 milliárdos kintlévősége volt a cégnek a bizalmi vagyonkezelő felé.

Azt azonban a G7 is leszögezi, hogy a sok egybeesés ellenére a bizalmi vagyonkezelés jellege miatt teljes bizonyossággal nem lehet megmondani, hogy Mészáros Lőrincék betett vagyona és a TV2-cégbirodalom összeér-e valahol. Ennek kapcsán küldtek kérdéseket az érintett cégeknek, azonban nem árultak el részleteket nekik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!