Az alapvetően genealógiával foglalkozó MyHeritage nosztalgikus, de egyben hátborzongató szolgáltatással állt elő. A Deep Nostalgia nevű online eszközzel bárki animációkat készíthet régi fotókból, akár a saját családtagjairól is - és itt nem arról van szó, hogy a fényképek egymás után prezentációszerűen játszódnak le, hanem hogy konkrétan megelevenednek az arcok a kimerevített pillanatokból.


A Deep Nostalgia a D-ID-től licencelt mesterséges intelligenciát használja, és a mélytanulásos algoritmus egészen jól végzi dolgát - ugyan nem tökéletes a végeredmény, de mindenképpen megdöbbentő, hol tart már a technológia. A szoftver kiválasztja a fotóhoz leginkább illő előre felvett videót, és annak mintájára építi fel a videót.

A MyHeritage kommunikációja szerint a funkciót azért készítették, hogy a felhasználók ismét láthassák mozogni elhunyt szeretteik arcát, még ha kijelzőn keresztül is. Természetesen a közösségi médiában már rengeten kreatív videót látni, többek közt animált Van Gogh-ot és Beethovent.

A Deep Nostalgiat ezen a linken lehet kipróbálni, magyar nyelven is elérhető.

Over 8 million animations have been made in less than a week using #MyHeritage's #DeepNostagia!!! Try it on your #family #photos today! https://t.co/9jQb55RHkt pic.twitter.com/PxSpbPzh7t

- MyHeritage (@MyHeritage) March 3, 2021


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!