Az idei ősz eddigi leghidegebb reggelére ébredtünk. Zabarban mindössze 0,4 fokot mértek. A következő napokban délutánra általában 25 fok fölé is emelkedik majd a hőmérséklet.


Az ősz eddigi leghidegebb reggelével indul a hétvége. A derült, szélcsendes időnek köszönhetően északon, északkeleten több helyen 5 fok alá hűlt a levegő. A leghidegebb völgyekben azonban a 0 fokot súrolta a hőmérséklet:

Zabarban 0,4, Romhányban 0,9 fokot mértek az Időkép szerint.

Kevésen múlott tehát, hogy megérkezzenek az első fagyok. A mai napra vonatkozó hidegrekord -1,5 fok, melyet Alcsútdobozon mértek 1997-ben. Ez az érték nem került veszélybe.

Szombaton napos, csapadékmentes időben lesz részünk, felhők alig lesznek az égen. Gyenge, mérsékelt lesz a keleti, északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Vasárnap kora őszi időben lesz részünk

Hétfőn a Dunántúlon és a középső tájakon már gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, viszont keleten és északkeleten még derült, napos időben lesz részünk. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, néhol erős lesz a déli, délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Kedden nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. A legtovább keleten marad napos az idő. Az élénk déli, délkeleti szélben 21 és 28 fok közé melegedhet a levegő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!