Dávid Ferenc azt mondta, a központi büdzsé gazdagszik, miközben a nyugdíjasok szegényednek Magyarországon.


Az infláció sokkal súlyosabban érinti az időseket Dávid Ferenc szerint. A DK politikus úgy látja, a kormány nem reagált megfelelően, mert a nyugdíjasoknak folyósított ellátások időről időre elmaradnak az általános drágulástól.

Dávid Ferenc a KSH friss inflációs közleményének apropóján készített elemzésében azt írta,

Hozzátette, az idei év eleji 15 százalékos nyugdíjemelés is csak egy 1,2 százalékkal kisebb tavalyi évi juttatásra jöhetett rá, emiatt a gazdasági árnyékminisztere szerint a nyugdíjasok „dupla pofont” kaptak a kormánytól.

Mint írta, a tavalyi 14 százalékos nyugdíjemelés jócskán elmaradt az élelmiszerek átlagosan 26 százalékos drágulásától és az energia árának 21,7 százalékos emelkedésétől. Még a 13. havi normatív juttatás beszámításával is reáljövedelem-elmaradás történt az élelmiszerek vonatkozásában.

Dávid Ferenc a 2023-as évet a rémdráma kifejezéssel illette, mert a nyugdíjas infláció az év eddigi négy hónapjában rendre meghaladta az átlagos inflációt, tehát

Az ellenzéki politikus szerint a központi büdzsé gazdagszik, miközben a nyugdíjasok szegényednek, ezért 5 százalékos visszamenőleges nyugdíjemelést sürget.

Forrás: 24.hu, Nyugati Fény


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!