Mindezt az MLSZ hivatalos Instagram-oldalán. A szövetség szerint azonban „jelentősen növekedett a női labdarúgás és ezáltal a női labdarúgók megbecsülése is”.


Elszabadult a gyűlölködés a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Instagram-oldalán miután a női válogatott két meccset is elvesztett egy felkészülési tornán - számolt be róla az rtl.hu. Volt olyan kommentelő, aki azt javasolta a csapattagoknak, hogy „húzzanak vissza a konyhába”.

A magyar női labdarúgó-válogatott is részt vesz a Cyprus Women's Cup nevű felkészülési tornán Románia, Finnország és Horvátország mellett. Az esemény február 16-án pont a Magyarország-Románia meccsel indult, amelyen a magyar válogatott 2:1-re kikapott. A torna második meccsén a válogatott Finnországgal csapott össze, és 8-0-ra kikaptak.

Az eredményekről az MLSZ is beszámolt az Instagram-oldalán. Az rtl.hu cikke szerint a kommentszekcióban az első meccs után még inkább románellenes hangulat volt, a finnek elleni vereség után azonban eldurvultak a hozzászólások.

A kommentek között sokan elkezdték azt firtatni, hogy a női játékosok miért akarnak hasonló fizetést kapni, mint a férfiak. Voltak olyanok is, akik szerint az MLSZ-nek be sem kellene számolnia a női csapat eredményeiről. Az egyik hozzászóló pedig azt írta:

Az rtl.hu megkereste az MLSZ-t, hogy miként védik a válogatott sportolókat a rájuk zúduló gyűlöletáradatról, illetve hogy a közösségi médiás platformjaikon milyen moderálási gyakorlatot követnek. Miután a kérdéseket elküldték, a gyalázkodó kommentek többsége eltűnt. A szövetség válaszából pedig mindössze annyi derült ki, hogy a korábbiaknál komolyabb összegeket fordítanak a női labdarúgásra.

- írta az MLSZ.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!