A Foma-1 Orosz Nagydíja bőven szolgáltat beszédtémát:

  • Lewis Hamilton pályafutása 100. futamgyőzelmét aratta, ő az első, aki elérte a bűvös határt,
  • Max Verstappen az utolsó helyről rajtolva végül másodikként ért célba,
  • Lando Norris pedig karnyújtásnyira volt karrierje első futamgyőzelmétől, de túl sokat kockáztatott a végén, kicsúszott az esőben, így végül hetedik lett.

Kapcsolódó

"Esőisten oly gyakran segítette a 14 év és 108 nap során Hamiltont"

A Forma-1-es Orosz Nagydíj nemzetközi sajtóvisszhangja.

Mindezek mellett eltörpült a többi esemény, pedig volt egy igazán necces szituáció is, ráadásul csapattársak, a két Aston Martin között. Sebastian Vettel akarta egy kanyar előtt a külső íven megelőzni Lance Strollt, aki kissé későn kivágott balra, így a négyszeres világbajnok német végül a falat is érintve tudott csak a csapattársa elé férkőzni.

Félreértés volt. Nem hiszem, hogy látott, ahogy azt sem, hogy számított rám, de szerencsére nem lett nagy baj

- mondta utólag Vettel.

Back in the @AstonMartinF1 garage = ????#RussianGP #F1 pic.twitter.com/RISuAJqI4O

- Formula 1 (@F1) September 27, 2021

Sebastian Vettel ezzel az előzéssel a kilencedik helyre jött fel, de aztán jött az eső, az Aston Martinok is sokáig maradtak kint, mert nem hitték, hogy komolyabb zuhé lesz, így Stroll a tizenegyedik, Vettel a tizenkettedik helyen zárta az orosz futamot. Ez már a hatodik olyan verseny volt a szezonban, amelyen az Aston Martin nullázott, azaz nem szereztek pontot a versenyzői.

A házi versenyt Vettel vezeti, 35 pontja van, míg Strollnak 24.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!