A tervek kidolgozása elkezdődött, már a következő tanévben bevezethetik az új tantárgyat.


Újabb kötelező tantárgyat vezethetnek be az iskolákba a közlekedésbiztonság érdekében. Ezen az Oktatási Hivatal együtt dolgozik az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságával - írja a bpiautosok.hu.

Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára szerint az is lehetséges, hogy a közlekedési ismeretekből a diákok majd vizsgázni is fognak. Az a cél, hogy egy gyerek ne azért biciklizhessen a főúton, mert már betöltötte a 12. életévét, és a KRESZ szerint megteheti, hanem azért, mert már képes és felkészült rá - mondta.

- tette hozzá.

A tervek szerint a Belügyminisztérium szakmai programot, kerettantervet és módszertani anyagokat is készít majd az új tantárgyhoz.

A koncepció kidolgozása még a kezdeti szakaszban van, de az már biztos, hogy a közlekedési ismeretek sikertelen vizsgája nem lesz hatással a tanulók tanulmányi előmenetelére. Később azonban a jogosítvány megszerzését gátolhatja az alapképzés hiánya - írja a portál.

Berzai Zsolt szerint „öt-tíz év kell legalább ahhoz, hogy érződjön a közlekedésbiztonságon a maiaknál felkészültebb, biztonságtudatosabban közlekedő korosztályok jelenléte a közlekedésben".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!