Foglyaikon tesztelték kemény drogjaikat is, de más, válogatottan brutális módszereket is alkalmaztak, többek között kormányzati tisztviselőkkel szemben is.


Idén januárban mi is beszámoltunk róla, hogy letartóztatták a hírhedt mexikói drogbáró, Joaquín "El Chapo" Guzmán fiát, Ovidio Guzmán-Lópezt.

Az amerikai hatóságok április 14-én hozták nyilvánosságra a kartelltagok, így többek között El Chapo gyermekei elleni vádakat.

– derült ki az iratokból.

A Sinaloa kartell tagjait az amerikai hatóságok azzal vádolják, hogy szinte egész Mexikóban átvették az irányítást a drogcsempészett felett. A Köpcös harmincas éveikben járó gyermekei közül hárman szökésben vannak.

A szervezet különösen a fentanil gyártására, és az Egyesült Államokba való csempészésére állt rá – írja az RTL.

A vádak szerint az elkészült drogokat foglyokon tesztelték le, farmjukon rendszeresen kínoztak embereket információkért, riválisaikat,

A kartell tagjainak katonai fegyverekkel teli arzenál állt a rendelkezésére, köztük gránátvetők, páncéltörő rakéták, páncélozott járművek és gépfegyverek – írja a portál. Így sikerült valóságos polgárháborút kirobbantaniuk azután, hogy elfogták a „Köpcös” 33 éves, „Egér” becenévre hallgató fiát.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!