Tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla azt a dunaújvárosi férfit, aki elkábította, majd a Dunába fojtotta áldozatát. A férfi egy másik személlyel is nyugtatókat itatott, majd életveszélyesen bántalmazta, hogy megszerezze az értékeit. A bűncselekményeket közönyösen szemlélő élettársának a büntetését azonban 11 évről 4 és fél évre enyhítette a tábla.


A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az első áldozatot a sorsára hagyták, a másikhoz viszont a férfi álnéven mentőt hívott. A mentőegység csak ismételt keresés után találta meg a sötétben a park padjai között fekvő embert, akinek az életét szerencsére az orvosi beavatkozás meg tudta menteni.

A táblabíróság helybenhagyta a férfi korábbi büntetését, de eltiltotta a közügyektől is. A párja esetében azonban enyhítettek a minősítésen, és emberöléshez nyújtott bűnsegédlet helyett, csak a fellebbviteli főügyészség indítványának megfelelően, segítségnyújtás elmulasztásában és bűnpártolásban mondták ki bűnösnek a nőt, akinek tizenegy év helyett, így csak négy és fél évet kell leülnie.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!