Harmadik napja tart a hajtóvadászat Londonban, a Clapham kerületben történt vegyi támadás elkövetője ellen. Közben felszólították a belügyminisztériumot, sürgősen vizsgálja meg, hogyan kapott menedékjogot a férfi az országban.


A támadás szerdán este fél nyolc körül történt az angol fővárosban, Clapham kerületben, egy metróállomás közelében. Egy szemtanú a Mirrornak azt mondta, ez volt a legszörnyűbb dolog, amit valaha látott. A támadó szerinte kihúzott egy 2-3 éves kislányt egy fehér autóból, majd kétszer is a földre lökte. Ezután savval öntötte le az édesanyját, akinek megfeketedett az anyagtól a haja és a szája. A nőt és két gyermekét kellett kórházba vinni, és az a három civil és három rendőr is orvosi ellátásban részesült, akik segíteni próbáltak az áldozatokon. A feltételezések szerint a támadó maró hatású lúgos anyagot használt, de nem tudni, hogy pontosan mit.

A helyszínről aztán gyalog menekült el, hajtóvadászat indult ellene. A 35 éves Abdul Shokoor Ezedit utoljára egy észak-londoni Tesco áruházban látták, ahol vizet vásárolt.

A rendőrség azt kéri, hogy aki látja a savas támadás gyanúsítottját, ne közelítse meg, helyette azonnal hívja őket.

A férfi állítólag Afganisztánból származik, 2016-ban, egy teherautón utazott be az Egyesült Királyságba. 2018-ban szexuális bűncselekmény miatt ítélték el, és felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Newcastle-i Koronabíróságon. A hírek szerint azért maradhatott az országban, mert egy pap megerősítette, hogy áttért a keresztény hitre. A történtek miatt nagy a felháborodás, és Robert Jenrick korábbi bevándorlási miniszter felszólította James Cleverly belügyminisztert, hogy vizsgálja meg, a férfi hogyan maradhatott az Egyesült Királyságban – írta a brit Metro.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!