A húsevő vírus a végbélnyíláson, a nemi szerveken, a torokban valamint a bőrön szaporodik. Már tavaly is sok beteg volt a szigetországban, de idén még annál is több lehet az eslő két hónap adatai alapján.


Egy rejtélyes, húsevő betegség terjed Japánban, amit a fertőzöttek 30 százaléka nem él túl, írja a Daily Star. Az év első két hónapjában már 378 alkalommal mutatták ki a streptococcalis toxikus sokk szindrómát (STSS), ami azt jelenti, hogy a szakértők várakozásai szerint ebben az évben a fertőzöttek száma jóval túllépheti a tavalyi 941-et.

A betegséget annak a baktériumnak egy súlyosabb formája okozza, ami a gyermekeknél gyakori streptococcus torokfertőzést okozza. Az STSS-t két kivétellel Japán mind a 47 prefektúrájában azonosították, ami aggasztja a tudósokat a vírus terjedésével kapcsolatban.

A Japan Times beszámolója szerint évente átlagosan kétszáznál is kevesebb esetet szoktak azonosítani ebből a betegségből. Azonban a megugró esetszámoknál is jobban aggasztja a szakembereket, hogy egyelőre fogalmuk sincs, pontosan mi okozza a betegséget.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!