Múlt héten két rejtett kamerát találtak a Metzingen női kézilabdacsapatának öltözőjében, ami után rendőrségi nyomozás folyik, és már gyanúsított is van egy azóta már elbocsátott klubalkalmazott személyében.

Kapcsolódó

"Undorító" - klubhoz közel álló ember helyezett el rejtett kamerákat a női kézicsapat öltözőjében

Magyar játékost és szakembereket is foglalkoztató német együttesnél történt az eset.

"A rendőrség nagyon gyorsan talált gyanúsítottat, aki sajnos az edzői stáb tagja volt" - nyilatkozta a Reggeli Startban a korábbi NB I-es futballkapus, Rott Ferenc.

A játékosok a sokk ellenére vállalták a játékot a Bietigheim ellen, utána öt nap szabadságot kaptak, hogy mindenki haza tudjon utazni a családjához. Most találkozik a csapat először, remélem, a történtek ellenére jó állapotban térnek vissza.

Kapcsolódó

Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggeszti az MKSZ

A két szakmai alelnök mégsem értékelheti saját munkáját, nyilatkozta Kocsis Máté, a szövetség elnöke.

A klubvezető elárulta, hogy korábban is történt hasonló eset a csapatával.

"Szoros kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel és az ügyvédünkkel, és egy erre szakosodott német szervezettel, amely lelki segélyszolgálatot nyújt a szexuális áldozatoknak. Ez nem az első eset idén a Bundesligában. Szeptemberben egy bajnoki előtt már kamerákat találtak a tusolóban. Akkor nem voltak videófelvételek, mert még előtte felfedezték. Abban bízunk, hogy ez nem egy szervezet, akik együtt dolgoznak, hanem egyéni eset. A héten tartottunk egy konferenciát a klubokkal és a szövetséggel, és innentől még jobban fogjuk figyelni, hogy kik vannak a csapatok körül, és az öltözőket igyekszünk átvilágítani."

Kapcsolódó

"Ami Magyarországon volt, az őrület és káosz!" - a horvát kézielnök abnormális Eb-ről beszélt

Tomislav Grahovac gratulált a szakmai stábnak és a játékosainak, hogy kockára tették az egészségüket.

A beszélgetés során szó esett a koronavírussal kapcsolatos problémákról is.

"Rengeteg segítséget kaptunk a német államtól és a szövetségtől is, sok szponzorunk megmaradt; megérezzük, de viszonylag jól átvészeljük a vírust. A német kézilabdában, ellenben például a magyar finanszírozási rendszerrel, saját gazdasági alapon működünk. Csak szponzori pénzekből, jegybevételekből, és az ahhoz tartozó kisebb bevételekből, ezért nagyon fontos a kapcsolattartás a majdnem száz szponzorral, ami nagyon sok időt vesz igénybe. De én ezt teljesen egyedül csinálom, mert szerintem csak így van értelme, ez vezet eredményre."

Rott Ferenc korábban kapusedző volt a Darmstadt és az Ulm labdarúgócsapatainál, de már több, mint tíz éve a német női kézilabdában dolgozik a Metzingent vezetőedzőként irányító feleségével, Rott Edinával, és ennyi idő után sem vágyik haza.

Kapcsolódó

"Ha egy kézilabdázó a fontos pillanatban összeszarja magát, az a versenyeztetés hibája"

Vass Gábor szerint irreálisan túlfizetett, teljesítménykényszer nélküli játékosokkal nem lehet előrelépni.

"Nem voltak megkereséseim Magyarországról, szerintem nem is vagyok tipikusan a magyar közegbe való. Itt egy kicsit a magunk urai vagyunk abban, amit felépítettünk.

Nem nagyon szeretném, ha fentről beleszólnának a munkánkba, és az a tapasztalatom, hogy Magyarországon még mindig a kapcsolatok számítanak túlnyomó részben, nem a szakmai tudás.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!