Szinte napra pontosan hat éve, 2015. szeptember 21-én menesztette a Telekom Veszprém a spanyol Carlos Ortegát, aki 2012-től irányította a magyar kézibajnokot, és itthon minden trófeát megnyert: három bajnoki címet, három Magyar Kupát, két Szuperkupát és egy SEHA-ligát. Emellett 2015-ben Bajnokok Ligája- és Super Globe-döntőt is vívhatott.

Kapcsolódó

"Amikor a Fradi megkeresett, más már nem létezett számomra"

Interjú Pásztor Zsófiával, a női kéziválogatott új technikai igazgatójával a játékoskori élményeiről, a sydney olimpia csalódásáról, a Masters-Eb túléléséről.

A szakember sorsát egy lengyelországi, Plock elleni döntetlen pecsételte meg, a helyét akkor a másodedzője, Xavi Sabaté vette át.

Ortega egy évig japán szövetségi kapitányként dolgozott, majd 2016-17-ben a dán Kolding, 2017-2021-ben a német Hannover-Burgdorf edzője volt.

Szerda este a Veszprém Arénában ellenfélként, a BL-címvédő Barcelona vezetőedzőjeként tér vissza egykori munkahelyére, ahol aligha fogják füttyel fogadni. Korábbi veszprémi csapatából már csak Lékai Máté, a szlovén Gasper Marguc és a svéd Andreas Nilsson maradt hírmondónak, illetve az a Ligetvári Patrik is, akinek 19 éves korában éppen Ortega adott először kisebb szerepeket az első csapatban.

"Nem ez lesz furcsa a számomra, hanem sokkal inkább az, hogy a csapatom egykori húzóemberei közül Nagy Lászlót már a klub sportigazgatójaként fogom üdvözölni, Momir Iliccsel pedig úgy találom szembe magamat, mint az ellenfél vezetőedzőjével. Mind a ketten tudjuk, hogy egy kézilabdaedző soha nem tervezhet hosszútávra, mert ha nem eléggé eredményes, akkor felállítják, és máris jön az utódja.

A szívembe zártam Veszprémet, szerettem a szurkolókat, ahogy ők is megkedveltek engem, ezért is fájt, hogy a munkámat nem folytathattam ott

- nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak.

Az 50 éves szakember azt mondta, felkészültebbnek érzi magát, mint hat évvel korábban.

"Úgy látom, hogy a Veszprém védelme olykor áttörhetetlen betonfalat alkot, a támadójátékuk viszont még csak formálódik. A PSG legyőzését bravúrnak tekintem, a Kielcétől elszenvedett vereség és az elkövetett hibák viszont tanulságokkal szolgálhattak Ilics számára. Az mindenesetre nem látszott, hogy a nyáron hat meghatározó tudású játékosa is elhagyta Veszprémet, szóval ugyanolyan cipőben jár, mint a Barcelona" - tette hozzá.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!