Tíz évig nem versenyezhet az az algériai dzsúdós, aki a tokiói olimpián nem volt hajlandó kiállni izraeli riválisával szemben.

Kapcsolódó

"Nem piszkolom be a kezeimet" - hazaküldik a cselgáncsozót, aki nem állt ki izraeli riválisa ellen

A 2019-es világbajnokságon is ugyanígy döntött.

Feti Nurint a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiltotta el, s ugyanilyen időtartamú fegyelmi büntetést kapott edzője is, idézte az insidethegames.biz portált az MTI.

A harmincéves sportolót trénerével együtt már az ominózus, július végi visszalépést követően ideiglenesen felfüggesztették, akkreditációjukat visszavonták és el kellett hagyniuk az olimpiai falut, egyúttal fegyelmi eljárás indult ellenük, amelyet most zárt le az IJF.

A 73 kilogrammos Nurinra az ötkarikás játékokon a 32 között várt volna Tohar Butbul, a háromszoros Afrika-bajnok azonban bejelentette, visszalép az olimpiától, hogy ne kelljen megküzdenie az izraelivel.

"Nem volt szerencsénk a sorsolásnál, és meghoztuk a megfelelő döntést" - közölte akkor Nurin edzője, maga a dzsúdós pedig úgy fogalmazott: "Nem piszkolom be a kezeimet. A döntésem végleges, a palesztinok ügye fontosabb egy meccsnél."

Algéria hivatalosan nem ismeri el Izraelt szuverén államnak.

His name is Fethi Nourine. An Algerian judoka. Today, he withdrew from the Olympics after finding out he has a match against an Isra*li. He told the media "We worked a lot to reach the Olympics… but the Palestinian cause is bigger than all of this… the decision is final". ???????????????? pic.twitter.com/J2F9xvfKoc

- Rabi3 ???????????????? (@rabieh_9) July 23, 2021

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!