A kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a minket körülvevő műanyag-szennyezésre.


"Felismerve felelősségünket az élővilág és benne az ember jövője iránt nem mehetünk el szó nélkül korunk egyik legnagyobb szennyezőanyagát jelentő műanyagok mellett. Az élet számos területén bizonyultak hasznos anyagnak, de mértéktelen fogyasztói szokásaink következtében mindennapjainkban szinte megkerülhetetlenné vált a hulladékunk nagy részét kitevő műanyag. Nagyböjti kampányunkkal arra biztatjuk embertársainkat, hogy szorítsuk vissza a műanyagok használatát, előzzük meg a pazarlást" - írta a Humusz Szövetség.

"A #műanyagböjt kampány célja nem más, mint ráirányítani a figyelmet a minket körülvevő műanyag-szennyezésre. A megelőző magatartás elterjedését szeretnénk elérni azáltal, hogy nem csak a problémát tesszük az asztalra, hanem a megoldás eszközeit is" - vallják.

A tudatos fogyasztói magatartás nem csupán egyéni, közösségi és nemzeti érdekünk, hanem globális emberi felelősségünk is.

A tét nem kevesebb, mint az élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára.

További információk a kampányról a Humusz Szövetség honlapján.

A Nagyböjt időszakában (március 6. – április 21. között) 10 üzenetet tesznek közzé a Facebookon és Instagram-oldalukon is a témában.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!