A lány átmenetileg a házaspár soproni lakásában élt, de az eset után azonnal elköltözött. A történtekről csak két évvel később beszélt a nagymamájának.


Elsőfokon 7 év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki megerőszakolta a saját unokahúgát, miközben a felesége az emeleten aludt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség vádirata szerint a tizenhét éves lány átmenetileg a férfi soproni ingatlanában lakott, 2020. július 30-án este pedig elmentek egy házibuliba az unokatestvérével és annak feleségével. Mikor hazaértek a férfi annyira részeg volt, hogy nem tudott felmenni a feleségével az emeleti hálószobájukba, ezért a földszinti nappaliban aludt el.

Másnap a sértett a vádlott húgáékhoz elköltözött, a történteket azonban csak tavaly augusztusban mondta el a nagyanyjának, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A Győri Törvényszék a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt 7 év fegyházbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltották a közügyektől. Emellett végleges hatállyal eltiltották bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!