A vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy utazás előtt tájékozódjanak a MÁV honlapján, vagy a Mávinform közösségi oldalán az aktuális változásokról.


Bizonytalan ideig szünetel a közlekedés a Keleti pályaudvar és Rákoshegy, valamint a Keleti és Pécel között, miután Rákos állomásnál egy tehervonat áramszedője letört és megrongálódott a felsővezeték is, írja a Mávinform.

Pótlóbuszok közlekednek Rákoshegy és a Keleti pályaudvar, valamint Pécel és a Keleti pályaudvar között. A buszok folyamatosan fordulnak, azokkal nem biztosított a csatlakozás a vonatokhoz.

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon:

– A gödöllői S80-as vonatok nem közlekednek.

– Az Agria és a Mátra InterRégió vonatok csak Pécelig közlekednek, onnan fordulnak vissza. Az S80-as vonatok helyett minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

– Az InterCity-k Miskolc felől Gödöllőig, esetenként Hatvanig közlekednek és onnan fordulnak. Az InterRégió járatokat lehet igénybe venni Pécelig, illetve Péceltől.

A Budapest-Miskolc-Hidasnémeti vonalon a feláras vonatok pót- és helyjegy nélkül igénybe vehetők.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon:

– A sülysápi és a nagykátai S60-as vonatok nem közlekednek.

– A szolnoki Z60-as, G60-as vonatok csak Rákoshegy állomásig közlekednek, onnan fordulnak. Az S60-as vonatok helyett megállnak minden állomáson és megállóhelyen.

– A távolsági, Békés InterCity és a nemzetközi vonatok kerülő útvonalon, Cegléd felé, felől közlekednek Budapest-Keleti és Szolnok között. Reggel és délelőtt kerülő útvonalon közlekedő nemzetközi vonatok: Hortobágy EuroCity (EC140), Ister InterCity (IC472), Corona InterCity (IC406), Zaránd InterCity (IC371), Traianus InterCity (IC73), Hargita InterCity (IC367), Béga InterCity (IC378), Fogaras InterCity (IC75), Maros InterCity (IC375)

S76-os vonatok:

– Pilisvörösvár és Angyalföld állomások között közlekednek.

- Az esztergomi Z72-es vonatok megállnak Angyalföld állomáson is.

- Angyalföld és Rákos között a BKK járatait lehet igénybe venni.

A vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadják a H8-as HÉV-en, a 97E (Rákoskert felől), 168E (Örs vezér tere és Rákos között), 169E és a 195-ös buszokon, továbbá az M2-es metrón Keleti pályaudvar és Örs vezér tere között. Egyes buszok Rákos vasútállomáshoz és Fővárosi Kertészet megállóhoz is betérnek.

Ahogy megírtuk, már pénteken is jelentős késések voltak egy-egy vonalon.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!