Hivatalos személy elleni erőszak állít bíróság elé a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy szabolcsi férfit, aki rendőrökre támadt egy kocsmában pár nappal ezelőtt.


A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a 26 éves férfival szemben azért intézkedtek a szabolcsi rendőrök egy helyi sörözőben, mert agresszívan viselkedett a barátaival. Az ittas társaság tagjai kiabálva sérelmezték az eljárást, és többszöri felszólítást követően is csak vonakodva működtek együtt.

A férfi eközben megfenyegette az egyik rendőrt, akivel közölte, hogy "szétverné, mert csak egyenruhában nagy ember." Ez idő alatt a másik rendőr bilincselés miatt testi kényszerrel a földre vitte a társaság egyik tagját, aki a testét megfeszítve és a kezeit maga alá húzva ellenállt.

Amikor ezt a férfi észlelte, ütésre emelte az öklét, majd egy másik rendőrt is veréssel fenyegetett. Ezt követően odalépett a földön fekvő barátjához, és erőszakkal akadályozta a bilincselést, majd pólóra vetkőzött, ökölbe szorított kezeit ismét ütésre emelve verekedni hívta a rendőröket.

Az elkövetőt az időközben erősítésként érkező rendőrök elkülönítették, aki ezt követően is kiabált, illetve veréssel fenyegetőzött. A nyomozó ügyészség őrizetbe vette a férfit. Az elkövető tagadta a bűncselekmény elkövetését, panasszal élt a gyanúsítás ellen, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség elutasított. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a büntetlen előéletű fiatalra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!